Blogipostauksia

Miten aloitat kasvojen ihonhoidon puhtailla luonnontuotteilla

Kiitos, kun jaat kavereillesi

Miten aloitat kasvojen ihonhoidon puhtailla luonnontuotteilla? 

[Päivitetty 26.5.22, 27.11.22, 3.7.23,

Julkaistu 16.10.2019, Sisältää vain tuotesuosituksia, ei affiliate.]

Polttava aurinko…
Viima ja vesisade…
Kova pakkanen…

Kasvot kokevat kovia vuodenajasta riippumatta, varsinkin näillä leveyspiirellä. Moni suomalainenkaan, ei silti aina välttämättä kiinnitä ihonhoitoonsa paljonkaan huomiota. Liian useasti ihmiset heräävät vasta ihonhoitoon, kun iho alkaa jo voimaan huonosti. 

Iho on ihmisen suurin elin ja sen tärkeänä tehtävänä on suojata mm. elimistöä kemikaaleilta, mikrobeilta, saasteilta sekä auringonvalon UV-säteiltä. Iho säätelee myös mm. lämpöä sekä estää myös elintärkeän veden turhan haihtumisen elimistöstä. 

Miten aloitat kasvojen ihonhoidon puhtailla luonnontuotteilla

Peitämme suurimman osan ihosta vaatteilla, mutta kasvojen iho jää usein suojaamatta. Siksi kasvojen ihonhoitoon tulisikin kiinnittää aktiivisemmin huomiota.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että sinun pitäisi ostaa viittätoista erilaista tuotetta, joiden avulla kasvojesi iho voi hyvin.

Jo muutamallakin laadukkaalla tuotteella voit hoitaa  kasvojesi ihoa hyvin! Mikäli ihoa ei hoideta ollenkaan, lopputuloksena voi joillakin olla muun muassa ihon hilseily, kuivuminen tai epäpuhtauksia. 

On tärkeää muistaa, että sää ei ole ainoa tekijä, joka vaikuttaa suomalaisten ihon hyvinvointiin (tai huonovointiin). Vaikuttavia tekijöitä ovat mm.:

  • mitä syöt
  • kuinka hyvin nukut
  • miten stressaantunut olet
  • huoneilman kuivuus
  • voimakas lämpötilojen vaihtelu
  • mitä juot (ja miten vähän tai paljon) – Muista juoda vettä!
  • ja miten hoidat ihoasi (vai hoidatko ollenkaan)

Siksi kokonaisvaltainen hyvinvointi ja omasta terveydestä huolehtiminen, ovat tärkeitä asioita myös ihonhoidossa! 

Tässä postauksessa haluan keskittyä kuitenkin ihon hyvinvointiin ja antaa sinulle ensimmäiset askelmerkit, miten aloitat kasvojesi ihonhoidon lempeästi puhtailla luonnontuotteilla. 

Miten aloitat kasvojen ihonhoidon puhtailla luonnontuotteilla - ©aistikauneus.fi
Flow Cosmetics BALM TO MILK Cleanser

Miten aloitat kasvojen ihonhoidon puhtailla luonnontuotteilla

Luonnonmukainen ihonhoitosarja

Yhä useampi on ottanut omaksi ihonhoitosarjakseen luonnonmukaisemmat ihonhoitotuotteet. Useimmat niistä, ovat myös turvallinen valinta esimerkiksi vegaaneillekin sekä myös usein, saaneet esimerkiksi puolueettomia FI-NATURA – , BDIH – ynnä muita luonnonkosmetiikka sertifikaatteja.

Voit luottaa siihen, että myös esimerkiksi ECOCERT sertifikaatin saaneiden tuotesarjojen valmistuksessa, on kiinnitetty huomiota nimenomaan luonnonmukaisiin raaka-aineisiin ja samoin ekologisuuteen.

Pakkausmateriaaleissa on kiinnitetty erityistä huomiota ekologisuuteen ja luonnolliseen alkuperään.

Sertifikaatit saaneita tuotteita ja mitään niiden raaka-aineita ei testata eläinkokeilla. Luonnonkosmetiikkatuotteiden pakkaukset tulee myös voida kierrättää. Raaka-aineita kerätään suoraan luonnosta tai viljellään luomutiloilla. Synteettiset raaka-aineet on suurimmalta osin kielletty.

Ympäristöystävällinen kuluttaja valitsee luonnonkosmetiikan, jonka puhtaat ja luonnonmukaiset raaka-aineet edistävät sekä luonnon että ihon hyvinvointia.

Miten aloitat kasvojen ihonhoidon puhtailla luonnontuotteilla - ©aistikauneus.fi
Flow Cosmetics BALM TO MILK Cleanser – puhdistusvoide

Miten aloitat kasvojen ihonhoidon puhtailla luonnontuotteilla

Aloita ihonhoito puhdistustuotteella

On useita tuotteita, joilla voit lähteä liikkeelle. Suosittelen kuitenkin aloittamaan puhdistusvoiteella. Ilman puhdistusta, iholle hyvää tekevät luonnon raaka-aineet, kasvovedestä ja kosteustuotteista, eivät pääse imeytymään ja hoitamaan ihoasi niin hyvin.

Ihosi alkaa voimaan ulkoisesti paremmin jo sillä, että puhdistat sen pinnalta ensin ympäristön jättämiä sekä muita epäpuhtauksia, kuten meikit, päivän hiet yms.

Luonnonkosmetiikan puhdistustuotteet sisältävät vain kasvisperäisiä ainesosia, jotka eivät kuivata ihoasi lainkaan tai niin helposti, kuten usein tavallisten saippuoiden ynnä muiden, mahdollisesti myös useita synteettisiäkin ainesosia, sisältävien pesunesteiden tapaan. 

Käytä puhdistustuotetta ihollesi aamuin illoin. Aamulla voit ensin kosteuttaa kasvot viileällä vedellä ja lisätä esimerkiksi puhdistusvoidetta hieman kämmenellesi. Levitä puhdistusvoide käsistä kasvoillesi rauhallisin pyörivin liikkein.

Moni puhdistaa  kasvot hankaamalla ja venyttämällä ihoa aivan turhaan. Tähän ei kuitenkaan ole tarvetta. Voit puhdistaa ihosi epäpuhtauksiaksia kyllä yhtä lailla, jos ei jopa paremminkin kun levität puhdistustuotetta ihollesi, tasaisesti ja lempeästi pyörivin liikkein.

Iho rakastaa hellää kosketusta. Lempeät pyörivät liikkeet myös rentouttavat ihonalaisia ilmelihaksiasi.

Suosittelen lämpimästi käymään koko kasvojen alueen läpi hellin pyörivin liikkein. Puhdistukseen kannattaa rauhassa käyttää vähintään 30 sekunnista yhteen minuuttiin aikaa. Tämän jälkeen huuhtele puhdistusvoide kasvoilta viileällä vedellä ja tarvittaessa toista, etenkin jos kasvoillasi on ollut meikkiä.

Teet silloin ns. tuplapuhdistuksen, ensin meikki ja toisella kertaa iho 🙂 Lue lisää alta…

Lopuksi kuivaa kasvot kevyesti. Kasvojen ihoa ei ole tarve pyyhkiä rajusti. Ihosi on kasvojen alueella ulkoisten olosuhteiden puolesta muutenkin kovilla, sekä erityisesti silmänympärysiholla, myös huomattavasti ohuempaa, jolloin se myös ärtyy herkemmin. 

Näin poistat meikin puhdistustuotteen avulla

Ennen puhdistusta kostutan kasvot vedellä ja otan ihonpuhdistustuotetta kevyesti käsieni väliin. Käytän useimmiten tuotteita, joilla on turvallista puhdistaa myös silmämeikki. Usein teenkin niin, että hieron esimerkiksi puhdistusvoidetta ensin hellästi silmäripsiin ja -luomiin ja jätän sen vaikuttamaan sitten hetkeksi suljetuille luomille.

Sen jälkeen, samanaikaisesti levitän puhdistusvoidetta jo silmät edelleen suljettuina, muuallekin kasvojeni alueelle, kaulalle sekä dekolteelle ja puhdistan ihoani hellästi pyörivin liikkein. Lopuksi hieron vielä hellästi kostein sormin ripsiä ja silmäluomia, jotta saan silmämeikin irtoamaan paremmin.

Ripsien kohdalla suosittelen lämpimästi käyttämään alaspäin suuntautuvia liikkeitä, jotta maskara irtoaa ripsistä hellävaraisesti, ilman turhaa luomien hankausta ja venyttämistä. 

Huuhdo puhdistusvoide vedellä pois ja toista vielä puhdistus niin tarvittaessa, etenkin jos sinulla oli runsaammin meikkiä kasvoilla. Halutessasi voit käyttää lämpimämpää vettä kuin aamulla. Viileä vesi aamulla virkistää, lämmin vesi illalla rauhoittaa. 

Miten aloitat kasvojen ihonhoidon puhtailla luonnontuotteilla ©aistikauneus.fi
Flow Cosmetics BALM TO MILK Cleanser – puhdistusvoide
Tilaa ilmoitus uusimmasta blogipostauksesta
Tilaa ilmoitus uusimmasta blogipostauksesta

Miten aloitat kasvojen ihonhoidon puhtailla luonnontuotteilla

Tuotteet ovat usein riittoisia

Ihonhoitotuotteita, joudutaan käyttämään toisinaan per käyttökerta isohkoja tuotemääriä. Pidemmän päälle se voi käydä kukkaron päälle.

Laadukkailla ja riittoisilla luonnonkosmetiikkatuotteilla hoidat sekä luontoa, ihoasi, että usein myös kukkaroasikin, pienemmillä tarvittavilla tuotteiden annosmäärillä.

Pinnaa postaus, miten aloitat kasvojen ihonhoidon puhtailla luonnontuotteilla, Pinterestiin niin löydät sen myöhemmin

Kiitos, kun jaat kavereillesi

Saatat myös pitää...

2 kommentti

  1. […] Lue myös tämä: Miten aloitat ihonhoidon puhtailla luonnontuotteilla? […]

  2. […] Lue lisää täältä: Miten aloitat kasvojen ihonhoidon puhtailla luonnontuotteilla? […]

Kommentointi ei ole käytössä.