Hyvinvointia luonnosta, Onko käyttämäsi ravinto riittävää?
Blogipostauksia

Hyvinvointia luonnosta – Onko käyttämäsi ravinto riittävää?

Kiitos, kun jaat kavereillesi

Onko käyttämäsi ravinto riittävää?

[Päivitetty 8.3.21, 27.5.23 Postaus sisältää tuotesuosituksia ja *affiliate]

Onko käyttämäsi ravinto riittävää?  Huolestuttaako sinua, syötkö elinvoimaisia kasviksia päivittäin riittävästi?  Tai onko huono omatunto tuleeko niitä edes (tuoreita kasviksia, saatika elinvoimisina ja useita eri värejä/sateenkaarenvärit..) syötyä välttämättä ollenkaan, ainakaan joka päivä..?

Saati 800g, mikä on tämän päivän suositus tai VÄHINTÄÄN edes 500g/pv?

Joka päivä, elinvoimaisia eli ravintorikkaita. Miten sen pystyisi oikein edes tarkistamaan?

Onko käyttämäsi ravinto riittävää?

Etenkin talviaikaan, täällä pimeässä pohjolassa, jolloin usein juuri sitä lisäelinvoimaa ja energiaa kaipaisit päivääsi. Kun tuoreet värikkäät kasviksetkin mitä on tarjolla, ovat silloin enimmäkseen vain ulkomaisia, jo usein raakanakin poimittuja ja ennen myyntiin päätymistään kypsytettyjä (ja miten?).

Ilman luonnollista maaperäänsä, josta saada enää luonnollisia ravintoaineita kasvun aikana, kypsymiseen ja elinvoimaan kerättyä…

Elinvoimaa ja jaksamista täällä taas nimenomaan talvisin tarvitaankin, kun auringosta ei useasti silloin näe kuin ehkä hyvänä päivänä lyhytkestoiset ajat. Sekin yleensä vain työpäivien aikana, neljän seinän sisällä ollessasi tai vaihtoehtoisesti on vain pilvistä ja ehkä saattaa sataa, vaikka joskus vaakatasossa räntääkin..

Syö ja suosi siis, joka tapauksessa siltikin kerryttääksesi tarvittavaa lisäelinvoimaa, reilusti ravitsevia ja monipuolisia aterioita, joissa on runsaasti ravintoaineita. Muista erityisesti hedelmät, vihannekset ja kotimaiset marjat ruokavaliossasi.

Lumi ja pakkanen, ovat joka tapauksessa ainakin omasta mielestäni, vaikka kevät ja syys ihminen enemmän olenkin, kuitenkin ihania. Talvi on ehdottoman ihastuttava, sekä kaunis vuoden aika Suomessa. Se ei ole pysyvää ja aina koittaa joka vuosi, kuitenkin jo myös viimein kauniit kevään säteet, toisinaan pitkältäkin tuntuneen talven jälkeen.

Niinkuin tälläkin hetkellä, vaikka hirmu vaikeassa ja ikävässä poikkeustilanteessa varjona päälle, nyt maailmanlaajuisesti joudumme kaikki yhdessä elämään (ja enimmäkseen sisätiloissa sekä kotikaranteenissakin).

Lue lisää, tästä enemmän vielä tärkeää tutkittua tietoa, hetken kuluttua pidemmälle postauksen edetessä…

Onko käyttämäsi ravinto riittävää? 

Vuodenaikojen rikkaudet

Voidaan siis vain olla erittäin onnellisia, kun täysin eriävien vuodenaikojemme puolesta ja myötä, myös meidän luonto ja sen omat ravinteet, ovat niin uskomattoman monipuolisen rikkaat ja terveelliset.

Moni muu maa maailmassa, joutuukin vain kadehtia Suomea hyvästä luonnosta ja syystäkin, on suuri rikkaus ja etuoikeus saada elää ja nauttia tämän maan luonnon ”hedelmistä”

Nyt postaus hetkellä maaliskuussa ja kevätpäiväntasauksen ja jo kesäaikaankin kääntymisen jälkeen, saamme nauttia toinen toistaan ihanammista raikkaan aurinkoisista päivistä, mikä piristää runsaasti päivittäin mieltä sekä myös lisää jo kaivattua energiaa.

Vaikka kesän kasvukauteen ja odottuihin tuoreisiin kotimaisiin, kesänraikkaisiin kasviksiin sekä vihanneksiin, onkin vielä hetki aikaa.

Salaisuus Suomen kesässä piilee kuitenkin, voimakkaissakin lämpötilojen eroissa, lyhyessä intensiivisessä valossa ja kasvuajassa, yöttömissä öissä. Sekä tämän ajan jälkeen, jälleen uudellelleen koittavassa, pitkässä pimeässä ajassa lumipeitteen ja pakkasen kylmyydessä.

Toivottavasti vielä hamaan tulevaisuuteen jatkossakin ja ilmastonmuutos saadaan pysymään nykyisellään, enempiä enää tästä pahenematta

Hyvinvointia luonnosta, Onko käyttämäsi ravinto riittävää?
Puolukka sisältää vitamiineista E- ja C-vitamiinia. Kivennäisaineista puolukka sisältää muun muassa mangaania ja on ravintokuidun lähde. Puolukasta löytyy myös monia erilaisia polyfenoleja, joiden terveysvaikutuksia tutkitaan paljon. Puolukka tuottaa kaikista luonnonmarjoistamme yleisesti suurimman sadon. Sato on usein myös varmempi mustikkaan verrattuna, sillä puolukka kukkii sitä pari viikkoa myöhemmin kesä-heinäkuussa, jolloin säät ovat jo vakaammat ja pölyttäviä hyönteisiäkin on jo runsaammin.

 

Onko käyttämäsi ravinto riittävää?

Oletko sinä koskaan ajatellut, kuinka uskomaton selviytyjä luonto kasvussaan, meillä Suomessa onkaan?

Joka kevät se herää kylmän ja pimeän talven alta, kasvaa, kukkii ja kypsyttää uuden sadon ja marjat, arktisen kesän ainutlaatuisissa olosuhteissa, yöttömien öiden valossa ja viileydessä, jolloin ne myös keräävät itseensä poikkeukselliset määrät ravintoaineita ja energiaa. Tämä ei ole mahdollista missään muualla.

Lue tämä: Suomi on maailman puhtain ja vihrein maa  

Lähde: http://slowfinland.fi

Hyvinvointia luonnosta,Onko käyttämäsi ravinto riittävää?

Onko käyttämäsi ravinto riittävää?

Miksi luonnollinen?

Kun haluat hoitaa itseäsi luonnon antimin, luonnollisempaan hyvinvointiin. Kun haluat edistää hyvinvointiasi  ja parantaa vastustuskykyäsi yksinkertaisin, jo vuosisatoja kansanlääkinnässäkin olleiden orgaanisten luonnonraaka-aineiden turvin.

Kun haluat tehostaa palautumistasi, niin urheilusuorituksesta kuin päivänaskareista ja työpäivän jälkeen, saadaksesi vielä luonnollista virtaa jaksaa viettää aikaasi, niin perheen kanssa kuin harrastuksissasikin. Kun haluat hoitaa* pikkuvaivoja ja sairauksia kotona.

*(Käänny luonnollisesti aina myös lääkärisi puoleen, jos oireet hoidosta huolimatta jatkuvat tai jos oireesi ovat vakavia).

Miksi juuri elinvoimaiset ravintoaineet?

Ensinnäkin, koska kehosi tarvitsee elinvoimaa. Toisekseen kun elinvoimaisella, luontaisella ja erityisesti ravintorikkaalla ravinnolla, joka päivä, kehosi solut voivat ylläpitää kehosi vastustuskykyä. Kun solusi voivat hyvin, sinäkin voit hyvin. Simple as that.

Pieneltäkin tuntuvalla päivittäisellä määrällä elinvoimaisia ravintoaineita, voi olla etenkin pitkällä aikajänteellä, hyvinkin suuri merkitys hyvinvoinnillesi.

*Kaikki laboratoriotestit ilman lääkärin lähetettä!

Onko käyttämäsi ravinto riittävää?

Antioksidanteilla ehkäiset elimistösi rapistumista

Tiesitkö, että erilaisia antioksidantteja on yli 8 000? Ne toimivat eri osissa soluja ja osallistuvat erilaisiin kemiallisiin reaktioihin elimistössäsi. Joka ikinen hetki. Antioksidantteja saat esimerkiksi runsaasti marjoista, kasviksista ja hedelmistä. Ne toimivat yhteistyössä muodostaen voimakkaan synergian.

Antioksidanttisynergian ylivoimaisesti paras lähde on kuitenkin marjat.

Meidän etu on, että Suomessa on täysin poikkeuksellinen kasvuympäristö, jonka johdosta marjojemme ravintopitoisuudet ovat hämmästyttävän korkeita. Marjamme ovat kasvaneet ja keränneet energiaa tavalla, joka ei ole mahdollista missään muualla.

Kolmasosa Suomesta on ensinnäkin pohjoisen napapiirin pohjoispuolella, pitkä valoisa kasvukausi, jonka johdosta lapissa aurinko paistaa kesällä 73 päivää laskematta lainkaan.

Nämä asiat jo yksistään saavat kasvatettua entisestään marjojemme luontaista puolustuskykyä, antioksidanttipitoisuutta sekä tummaa värikuorta.

Hyvinvointia luonnosta, Onko käyttämäsi ravinto riittävää?
Mustikka on E-vitamiinin ja kuidun lähde. Parasta mustikassa on ehdottomasti sen sisältämät antosyaaniyhdisteet, mitä luonnonmustikassa on yli nelinkertaisia määriä viljeltyyn pensasmustikkaan verrattuna. Luonnonmustikan sininen malto on täynnä luonnollisia, myös sinisen värin tuovia antosyaaneja, kun taas pensasmustikka on sisältä vaalean värinen, ilman juuri lainkaan mm. silmille ja näkökyvylle tärkeitä antosyaaneja. Mustikka kukkii touko-heinäkuussa.

 

Onko käyttämäsi ravinto riittävää

ja ravintoaineiden merkitys vastustuskyvyllesi?

Nyt myös postaushetkellä, elämme maailmanlaajuisesti erittäin vakavassa tilassa, jollaista ei ole koskaan ennen, eikä toivottavasti enään kuunaan koskaan tulekaan tapahtumaan.

Yleiskunto sekä vastustuskyky hyvinvointiin korostuu joka päiväisessä jaksamisessa muutenkin. Joka ikisenä vuoden päivänä, sekä vaikka loppupelissä, millään ei varmasti ole vaikutusta itse COVID-19 -virukseen sairastumiseen, mikäli sille on liiaksi, etenkin suojaamatta altistunut.


Kaikki kunnia ja kiitos hoitohenkilökunnallemme ja palvelualoille, jotka altistavat itsensä työssään päivittäin puolestamme, taistelussa virukselle.


Tahdon itse ainakin toivoa ja uskon, että ravinnetehosteilla on ennaltaehkäisynä muiden jo annettujen

(säännöllinen saippuakäsipesu ja käsidesin käyttö, sekä mahdollinen hengityssuojaimen käyttö ja etäisyys kanssaihmisiin, kotona olo)

ohjeistuksien lisäksi, on apua myös parempaan yleisjaksamiseen, vastustuskykyyn sekä toivottavasti myös kehon vahvempaan kestämiseen sairastettaessa, mikäli virukselle onkin hyvästä ennaltaehkäisystä huolimattakin altistunut.

Sairaalahoitoa tämä ei tietenkään koskaan korvaa, mikä ehdottomasti ainut vaihtoehto, mikäli olet viruksen aiheuttamana voimakkaasti sairastunut.


HUOMIO! Luethan nyt myös nämä allaolevat, erittäin ajankohtaiset, tärkeät sekä asiantuntevat julkaisut aiheesta!

[Postaus jatkuu vielä näiden jälkeen, lue lisää.. ]

Lue lisää tästä: Koronavirus ja D-vitamiinivaje

Lue myös tämä: Koronaviruspandemia lisäsi ravintolisien kysyntää kaikkialla

[päivitys/lisäys 02.04.20]:

FinnRadio haastattelussa Tri Tolonen Koronavirus ja C-vitamiini ym. ravintolisistä 01.04.2020

[päivitys/lisäys 13.04.20]:

C- ja D-vitamiinit nyt hyväksyttyjä hoitoja koronaan USA:ssa

Lähteet: http://www.tritolonen.fi


[Postaus jatkuu…]

Onko käyttämäsi ravinto riittävää?

Tiesithän, että KEHOSI UUDISTUU JATKUVASTI

Kehomme solut uudistuvat KOKO AJAN.

Aikuisen ihmisen keho uudistaa 10-50 miljardia solua JOKA PÄIVÄ.

Pelkästään jo uusia punasoluja syntyy yli 5 000 000 joka sekunti.

Sinulla on mahdollisuus vaikuttaa uudistuvien solujesi laatuun – joka päivä.

Muita esimerkkejä solujesi uudistumistiheydestä, muun muassa:

  • Maksa sinulla uudistaa solujansa, noin joka kahdeksas kuukausi
  • Suoliston pintasolukko uudistuu noin neljässä viikossa
  • Luuston solut taas uudistuvat hiukan verkkaisemmin, noin kymmenen vuoden välein, mutta uudistuvat nekin ja tarvitsevat myös uusia rakennusaineita, kulloin se hetki onkaan sekä myös ylläpitoon.
  • Aivot, moottorimme ja komentokeskuksemme koostuvat suuremmaksi osaksi rasvoista. TÄRKEÄÄ! Yli 60% aivojen rasvoista tulisi koostua Omega 3-rasvahapoista. Tällä on hyvin suuri merkitys myös mielialaasi, jaksamiseen sekä elinvoimaan.

Huolehtimalla ja syömällä hyviä rasvahappoja, voit vaikuttaa aivojesi toimintaan jo muutamassa kuukaudessa.

  • Veri, kuten jo mainittu uusia punasoluja syntyy yli 5 000 000 joka sekunti, ja kokonaisuudessaan ne uudistuvat noin kolmessa ja puolessa kuukaudessa.
  • Iho, ihosolusi uudistuvat noin neljässä viikossa ja ravintoaineilla, ravinnolla ja sen laadulla, on ihosi hyvinvointiin merkittävä vaikutus.

Kauneus alkaa sisältäpäin – Ravitse ihosi kauniiksi! Aisti kauneus ja hyvä olo. 

Muista juoda myös paljon, (noin 1,5-2l) vettä päivittäin. Vesi auttaa aineenvaihduntaasi toimimaan paremmin ja tekee hyvää myös ihosi hyvinvoinnille.


Onko käyttämäsi ravinto riittävää?

Monipuolisten ravintoaineiden saanti ja terveelliset elämäntavat

Tehotuotannon ja maaperän lannoittamisten myötä, myös nauttimamme ruuan ravintoainepitoisuudet ovat valitettavasti laskeneet. Tämä korostaa entisestään sitä, jotta sinä ja läheisesi voitte pitää huolta, esimerkiksi vastustuskyvystänne päivittäin, riittävän ja monipuolisten ravintoaineiden saanti muiden terveiden elämäntapojen ohella, on keskeinen ratkaisu.

Onko käyttämäsi ravinto riittävää?

Haasteet synteettisissä ravintovalmisteissa

Valitettavasti useat ravintovalmisteet sisältävät myös runsaasti synteettisiä ainesosia, vaikka tuotteita markkinoidaankin tarpeellisina päivittäisen ravinnon tueksi.

Parhaimman vastustuskyvyn takaamiseksi on kuitenkin erittäin tärkeätä syödä juuri oikeanlaista – ei mitä tahansa – elinvoimaista ravintoa. Synteettinen ei ole koskaan sellaista ollut, eikä tule olemaankaan – koskaan.

Vältä siis synteettistä eli keinotekoisesti valmistettua ravintoa ja muista, että solusi tarvitsevat AINA päivittäin luontaisia ja siten myös elinvoimaisia ravintoaineita voidakseen oikeasti hyvin ja pysyäkseen myös vastustuskykyisinä. Ei siis ole todellakaan sama, mitä syöt.

Katso tästä video, jossa sinulle lisätietoa miksi näin on 🙂

Lähde: https://www.arcticnutrition.com

Olethan jo tutustunut:
ARCTIC SUN D-vitamiini ja tyrnimarja

Arctic Sun on vahva ja luontainen – nauti joka päivä!

Vital vastustuskykyä, koko perheelle!

sekä perehdy myös:

EXTREMETehokasta RAVINTOAINEYLIVOIMAA!


Onko käyttämäsi ravinto riittävää?

Pinnaa postaus Pinterestiin, niin löydät sen myöhemminkin.

Tilaa ilmoitus uusimmasta blogipostauksesta
Tilaa ilmoitus uusimmasta blogipostauksesta

Kiitos, kun jaat kavereillesi

Saatat myös pitää...