Blogipostauksia

Vaivaako someniska? Entä tästäkin johtuen, miltä kaulasi näyttää?

Kiitos, kun jaat kavereillesi

Vaivaako someniska? Entä tästäkin johtuen, miltä kaulasi näyttää?

Miltä kaulasi näyttää? Niin… Tämä on valitettava pulma tänä päivänä meistä useilla ja aivan samoin, on erittäin useilla kaulan iholla nähtävissä pään kannattelun ryhtivirheistäkin johtuen, kaulan ennenaikaista “ikääntymistä” ja veltostumista, jo nuoremmallakin iällä.

Se ihoalue kun herkkyydestään johtuen, niin kovin helposti “lerpahtaa”, etenkin hoitamatta muutenkin ja someniska sitä näyttää selkeästi myös edistävän.

Mutta, käsitellään someniskaa hiukan myöhemmin tässä postauksessa ja käydään nyt aluksi kaulan ihon hoidosta ja miksi tätä olennaista iho-osaa ei pidä myöskään unohtaa.

Miltä kaulasi näyttää?

Kaunis kaula on jokaisen synnyinlahja. On osa kasvoja sekä jatkuu vielä rinnan alueelle eli décolleté kuuluu myös kaulan alueeseen.

Valitettavasti juuri tärkeä kaulan ihon hoito liian useasti unohtuu, samoin kuin myös rinnankin ihoalue, mutta rinnan ihoaluetta käsittelemme toiste bloggauksessa. Nyt keskitytään kaulanalueen hoitoon sekä myös lopuksi hieman someniskankin hoitoon.

Jo keskiajan runoilijat ylistivät teoksissaan kaunista kaulaa.

Kuten muutenkin ihon hoidossa ja kaikessa kehon hyvinvoinnissa, pääasia on aina ennaltaehkäisyssä ja ylläpidossa. Niin ihon kuin terveyden, ravitsemuksessa, liikunnassa ja lihaskunnossa. Koskaan ei tietenkään ole liian myöhäistä aloittaa, mutta nuorena aloitettu hoidon pitkäkestoisuus palkitaan aina ikääntyessä paremmalla hyvinvoinnilla.

Venuksen kaulanauha vai kalkkunan vanha kaula?

Kaula-alueen ihon hoito kotona on aivan yhtä tärkeää kuin kasvojenkin ihon hoito, ovathan ne yhtä ja myöhemmin käymme taas hieman anatomiaa kaulanalueeltakin selvennykseksi.

Ranskalaiset, perinteiset kauneudenkin lähettiläät käyttävät hienotunteisuudessaan kaulan rypyistä ja poikittaisista juonteista nimitystä Venus collier (collier – kaulakoru, kaulanauha) eli Venuksen kaulanauha.

Ranskankielessä kaulan kuvailusta löytyy myös hyvinkin puhutteleva sanonta, vieux cou de dinde – kalkkunan vanha kaula.

Kaulan alueen ihon hoidon tärkeyttä lisää myös, koska juuri kaula, samoin kuin kädet (etenkin hoitamattomat) paljastavat armottomasti naisen iän. Sekä myös vanhentaa, vaikka kasvoilta vielä nuorekas olisikin.

Vaivaako someniska? Entä tästäkin johtuen, miltä kaulasi näyttää?

Miltä kaulasi näyttää?

Kaulan ihon ikääntymismuutoksia ovat veltostuminen ja rypyt sekä niin sanottu kananlihaiho. Kaulankin iholle ja dekolteelle, samoin kuin kasvoille aina ehdottomasti hyvä kosteutus puhdistuksen jälkeen, aamuin illoin.

Lue eteenpäin ja tarkemmin vinkkejä hyvästä kaulan ihon hoidosta sekä hyvinvoinnin ylläpidosta.

Hieman kaulan anatomiasta

Kaulan rakenne on heikko.

Sen tärkeimmät lihakset ovat platysma eli kaulan iholihas,
m. sternocleidomastoideus eli päänkiertäjälihas, hyoideus-lihakset eli kieliluun lihakset ja niskan lihakset muun muassa trapetzium eli epäkäslihas. Kaulan luusto muodostuu ainoastaan seitsemästä niskanikamasta.

Kaula kuitenkin kannattelee silti päätä, jonka paino on noin 5 kiloa.

Ihon epidermis on kaulalla ohutta ( noin 0,2mm), samoin myös dermis ja hypodermis. Talirauhasia on hyvin vähän, joten kaulan ihon hydrolipidikalvo ei riittävästi pysty estämään kosteuden haihtumista kaulan iholta.

Lue myös tämä: Miksi hoitaisin ihoani ja mikä siinä on tärkeintä…?

Muistathan, yllä linkatussa postauksessa käsittelimme ihon toimintoja ja kerrostumia hieman tarkemminkin.

Kaulan rakenne on siis heikko ja etukumara asento aiheuttaa todella suuren paineen niskan nikamille. Muistathan siis tiedostaen korjata asentoasi sekä ryhtiä kun tulee tunne, että olet tämän näköisessä asennossa. Taas…Someniska

Miltä kaulasi näyttää?

Kaulan ihon virheellisyyksiä

Kaulan virheellisyydet ovat usein myös muutenkin ihon virheellisyyksiä. Iho rypistyy ja kuivuu kaulalla helpommin, sen poikittaisjuonteet ja -uurteet syvenevät ja kaula veltostuu. Pigmenttimuutokset ovat yleisiä, muista siis hyvä UV-suojaus aina kaulasi iholle myös.

Säntillinen hoito auttaa estämään leukalinjan ja kaulankin ihon repsahtamista. Moni muistaa varmasti vuosina 1997–2002 supersuositun Ally McBeal draamakomedia sarjan, joka kertoi bostonilaisen Cage & Fish -lakiasiaintoimiston tapahtumista.

Sekä muistathan vielä sarjassa useasti käytetyn “heltta” nimityksen valahtaneelle leukalinjalle.

Heltta on nyky katukuvassa niin kovin yleinen kun liki joka toisella, jos ei useammalla on jo pään linja ja ryhti etukumarassa, oli kädessä älypuhelin tai ei…

Keski-iässä leukalinjan valahtamisen yleensä viimeistään huomaa peilistä ja jos ei etukuva paljasta, vaikka käsipeilillä omaa sivuprofiiliaan vilkaisemalla tai alaviistosta räpsäistystä valokuvasta, näkee säälimättä valahtanutta leukalinjaa.

Sekä sivuprofiilista näet myös etukumaraa pääsi asentoa, mikäli niska ei enää kannattelekaan päätä suorassa kuin tikkaria tikun varressa.

Etukumaraa pään asentoa ryhdissä näkyy jo hyvinkin nuorilla ja lapsillakin, mikä on tottakai erittäin ikävää mihin muutokseen olemme kaikessa hyvässäkin kehityksessä muttuneet. Kaksoisleuka voi siis olla myös jo nuorellakin. Monesti syynä on pieni alaleuka, jolloin ihonalainen rasva erottuu selkeästi poimuna.

Jo mainitut heltat alkavat kuitenkin erottua yleensä paremmin yli viisikymppisillä, lievemmät “somekansa” muutokset jo hyvin paljon aiemmin. Ikääntyessä iho alkaa menettää kimmoisuutta ja leuan alta suunnilleen solisluiden kohdalle jatkuva platysma eli kaulan iholihas veltostua.

Huono ryhti ja lihominen sekä nopeat painonvaihtelut voivat aiheuttaa myös kaksoisleuan, etenkin hoitamattomalla iholla.

Yleisiä syitä kaulan ihon virheellisyyksiin:

Hoitamattomuus

 • kaulaa ei puhdisteta, eikä kosteuteta sekä jätetään suojaamatta.
 • pään ja hartoiden kumara asento eli huono ryhti sekä someniska, joka aiheuttaa myös ryppyjä ja juonteita kaulaan.
 • kaulan ihon kuivuminen hoitamatta ja lisäksi ulkoiset ärsykkeet kuten aurinko, tuuli, kylmyys, tupakointi ja lämmönvaihtelut lisäävät ihon kuivumista.
 • lihominen, laihtuminen ja etenkin liian nopeat laihdutuskuurit, väsymystilat sekä ikääntyminen edesauttavat kaulan kudosten veltostumista.

Vaivaako someniska? Entä tästäkin johtuen, miltä kaulasi näyttää?

Tilaa ilmoitus uusimmasta blogipostauksesta
Tilaa ilmoitus uusimmasta blogipostauksesta

Miltä kaulasi näyttää?

Ryhti

Jota jo hieman aiemminkin sivusimme ja koko loppupostauksen mukana myöskin hieman lisää, kuinka vaikuttaa parempaan ryhtiin. Postauksen lopuksi, myös someniskankin hoitamiseen tehokkaita neuvoja, mitä suosittelen hyödyntämään “omaan ryhtipankkiin” ylläpitoon ja ryhdin huoltamiseen.

Ryhtisi vaikuttaa myös paljolti siihen, miltä kaulasi näyttää niskan asennon lisäksi.

Someniska

Pigmenttimuutokset

Luontainen UV-suoja on kaulalla heikompaa kuin kasvojen ihoon verrattuna, kun kaulalla on vähemmän melanosyyttisoluja.

Sekä ETHÄN ikinäikinä, kuunaan ja koskaan suihkauta kaulasi iholle tai niskaan parfyymia. Tai anna esimerkiksi hiuskiinnettä käyttäessäsi, hiuskiinne suihkauksien tai muiden hiusmuotoilutuotteiden tahria kaulasi ihoa.

Hiustuotteet kuuluvat hiuksille, ei iholle kaulaan tai niskaan, sekä parfyymia ohjeistetaan suihkauttamaan rintojen alapuolelle, alavatsaan (EI dekolteelle) ja sykekohtiin, ranteisiin sekä kyynertaipeisiin, jolloin tuoksu tuoksahtelee myös omaan nenääsi hienostuneemmin.

Ristiselkään halutessasi toinen suihkaus ja avot, näin hyvä. Vältät “kyllästämästä” omaa nenääsi tuoksullasi, jota näin käyden usein lisäillään päivän mittaan, jolloin pökerrytät myös helposti lähiympäristöäsi.

Saat nyt päivän mittaan myös itse vienoja ja miellyttäviä tuoksuhenkäyksiä puserosi alta nenääsi.

Yllä aiemmin mainitut tavat lisäävät riskiä sekä kaulan tai niskankin alueella, pigmenttimuutosten iholle syntymisen mahdollisuutta, etenkin UV-valon vaikutuksesta sekä niskassa varsinkin, jossa on paljon hikirauhasia, voi muuttaa tuoksua, jota käytät.

Tupakointi

Myös kaikessa muussakin epäterveellisyydessään sekä ihoa pahoin vanhentavilla vaikutuksillaan, lisää myös suuresti riskiä ihon pigmentoitumiselle ja muille ihon virheellisyyksille, sekä kaulankin ennenaikaiselle veltostumiselle.

Painonvaihtelut

Epäsäännölliset elämäntavat eivät tee leukalinjalle hyvää. Jos painosi sahailee ja mässäilyn sekä herkuttelun tulokset, taltutetaan välissä rajuilla laihdutuskuureilla, se näkyy valitettavasti aina veltostuneena ihonakin.

Parikymppisenä sitä ei niinkään vielä huomaa, mutta iän jo karttuessa yli 35v. näin käy herkemmin, sillä iho ei ole enää niin kimmoisa.

Hyvin hoidettu sekä kosteutettu iho on aina hitusen mukautuvampi muutoksiin kuin vastakohtansa korppumaisen kuiva. Ravinnolla on myös merkitystä sekä siihen kannattaakin kiinnittää huomiota myös ihon hoidossa, muun hyvinvoinnin ohella.

Kimmoisa iho vaatii aina esimerkiksi A- ja E-vitamiineja sekä omega-rasvahappoja. Kasviöljyt, rasvainen kala sekä oranssit ja keltaiset sekä vihreät vihannekset ja kasvikset ovatkin hyviä ihonhoitoruokia.

Vaivaako someniska? Entä tästäkin johtuen, miltä kaulasi näyttää?

Miltä kaulasi näyttää?

Kaulan hoito

Kaula, joka aivan liian usein on tyystin unohdettu kuin herkkä sekä heikko kaula, ei olisi. Vaikka sitkeästi kannattelee painavaa päätä, joka ikinen päivä. Unohdettu, kunnes saapuu päivä, jolloin kavahdutaan sitä kun vielä ehkä nuorekkaatkin kasvot päätyvät leukaan, jonka alla ryppyinen, hieman jopa kuihtunutkin kaula.

MUISTA! Koskaan ei ole liian aikaista, eikä myöskään liian myöhäistä aloittaa kaulan ihon hoitoa. Jos nyt vasta aloitat, muista lisätä hoitoon, puhdistukseen ja kosteutukseen, myös aina rinnan ja dekolteen alue. Sekä, jos kaulan ihon hoito on jo sinulle jokapäiväistä, mutta dekoltee eli rintakehän alueen ihonhoito ei, muista liittää puhdistukseen myös mukaan.

Ymmärrät varmasti miksi. Etenkin jos olet jo äiti ja ehkä useampaakin lasta imettänyt, rintojen alue on myös kovan painon ja venytyksen alaisena. Joten sama kuin jo kertaalleen mainittu, hyvin hoidettu sekä kosteutettu iho on aina hitusen mukautuvampi kuin vastakohtansa korppumaisen kuiva.

Dekolteen ja rintojen alueen ihon tehokkaasta hoidosta, postaamme myöhemmin lisää ja tarkemmin.

Tilaa ilmoitus uusimmasta blogipostauksesta
Tilaa ilmoitus uusimmasta blogipostauksesta

Ryhti

Sitten jälleen hiukan ryhdistä ja sen tärkeydestä, kun sillä on vain niin merkittävä vaikutus myös kaulasi ulkonäköön.  Ryhti vaikuttaa siihen, miltä kaula näyttää.

Hyvä ryhti tarkoittaa sitä, että pää pidetään pystyssä, katse eteenpäin ja hartiat rentoina, lapaluut “takataskuihin” laitettuna. Hyvä ryhdin harjoittelu ja saavuttaminen, vaatii aina tietoisesti itsensä ojentamista, voimistelua sekä rentoutumista ja venyttelyä.

Harjoittele myös ajatuksella ja mielikuvilla, että sinulla olisi kirja jatkuvasti pääsi päällä sekä opettele taitoa myös oikeasti. Siis niin, että kirja myös pysyy pääsi päällä kun kävelet. 🙂

Suoraryhtisenä, kaulakin näyttää kauniimmalta!

Miltä kaulasi näyttää?

Kaulan ihon hoito

Kaulan ihosi hoidossa tärkeintä on puhdistus ja kosteutus, mutta myös kuorinta sekä naamiot.

Kaulan iholle on toki kehitetty erikseen tehotuotteita, mutta tärkeintä on tehokas kosteutus ja erityisesti hyalyronihappoa sisältävät kosteuttavat tuotteet ovat tähän tarkoitukseen erityisen sopivia.

Kaulan herkkä iho kaipaa siis myös ja erityisesti hyvää huolenpitoa, jotta siitä ei tule yllättäen kuin kreppipaperin kaltaista.

Puhdistus ja kuorinta

Puhdista kaulasi samalla kuin kasvojesikin iho ja sen yhteydessä käsittele myös leuka ja rinnan yläosa. Tämän puhdistuksen voit tehdä samalla puhdistustuotteella, mitä käytät kasvojesikin ihon puhdistukseen.

Sekä myös kuorinta, käytä samaa tuotetta kuin kasvojesikin iholla kun kuorit kasvosi. Muista lempeät otteet!

Saa ihon pinnan superpehmeäksi ja kosteuttaa, heleyttää, vaikka hieman nahistunuttakin ihoa! Päälle aina hyvä ihotyypin mukainen kosteutus hoitamaan ja ravitsemaan.

Yli kaksikymmentä vuotta itselläni kassatyöskentelyä sekä kumartelevaa hoitotyötä jättää jo ihon hoidoista huolimatta omat jälkensä, eikä nykyinen some/ älypuhelin aikakausi tilannetta ole ainakaan yhtään helpottanut 😉

Naamiot ja kosteutus

Kuten puhdistuksen ja kuorinnankin kanssa, levitä naamiota kasvoillesikin käyttäessä myös kaulan iholle. Mikäli ei ole kyseessä erikoisnaamio, vaikka johonkin tiettyyn kasvojen ihon oireiden hoitoon. Esimerkiksi voimakkaasti epäpuhdasta akne ihoa rauhoittava ja puhdistava.

Kosteuttavat naamiot on yleisemmin mitä kaulasi iho enimmäkseen kaipaa. Kaulalle käytettävissä naamioissakin on hyvä sisältyä myös esimerkiksi entsyymejä, antioksidantteja, hedelmähappoja  ja hyaluronihappoa raaka-aineissa.

Samoin seerumeissa ja kosteusvoiteissa. Hyaluronihappo sitoo kuitenkin ihoon, jopa 1000 kertaa oman painonsa verran vettä, tehden siitä erittäin tehokkaan ihon kosteuttajan. Saa sen näyttämään nuorekkaammalta ja ihonsävyn tasaiselta ja eloisalta. Hyaluronihappo myös lisää kosteutuksen lisäksi iholla kollageenin tuotantoa.

Antioksidantit kirkastavat ja rauhoittavat ihoasi.

Lue myös tämä: Onko seerumin käyttö tarpeellista?

Vaivaako someniska? Entä tästäkin johtuen, miltä kaulasi näyttää?
Ota kaulan ja dekolteen ihonhoito osaksi päivittäisiä rutiinejasi. Lue eteenpäin ja kokeile myös kätevää, kaulaa kaunistavaa siloitus- ja venyttelyohjelmaa.

Tilaa ilmoitus uusimmasta blogipostauksesta
Tilaa ilmoitus uusimmasta blogipostauksesta


Miltä kaulasi näyttää?

Kaulan lihasten vahvistaminen

Kaulan ihoa voidaan kohottaa kaulan lihaksia vahvistamalla. Kohotus lihaksille onnistuu esimerkiksi erilaisin sarjahoidoin kauneushoitolassa, lihaksia vahvistavilla laitehoidoilla sekä itsehoitona, jossa voimistelutat kaulaasi kotona säännöllisesti, myös sarjahoitojen välillä sekä ennen ja jälkeen.

Ennenkaikkea säännöllisesti ylläpitämään ja vahvistamaan kaulasi iholihasta, sarjahoidoilla tai ilman.

Kaulan voimisteluliikkeet vahvistavat parhaiten kaulan lihaksia, joista alle on nyt lisätty muutama vuosien aikana toimivaksi testattu ehdotus. joista sen tarkempaa lähdetietoa ei ollut enää valitettavasti saatavilla. Nämä siis liikkeitä, joita allekirjoittanut on itse harjoittanut säännöllisesti jo viimeisen parin vuosikymmenen ajan.

Kaulan voimistelulla on myös kaksoisleuan kehittymistä ehkäisevä vaikutus.

Kaulan siloitus

Vahvistaa platysmaa eli kaulan iholihasta, poistaa myös kaulalta ryppyjä ja kaksoisleukaa sekä parantaa imunestekiertoa ja virkistävä vaikutus myös koko keholle.

Aloitusasento

Aloita liikkeiden harjoittelu AINA peilin edessä!

Nostaa rintakehääsi hieman ylöspäin sekä käännä leukaasi samalla kohti kattoa. Pidä kuitenkin niskan takaosa samalla pitkänä, eli älä taivuta niskaasi taaksepäin. Aseta molemmat kädet oikealle puolelle, solisluun yläpuolelle.

Ote tuntuma iholla

Napakka sivelyote – Parantaa sidekudosta ja ihoa. Otteen oltava riittävän napakka, jotta ote/painallus yltää ihon alla olevaan lihakseen.

Lihaskireys ja hartiajumit saattavat alkuun tuntua, että liikettä olisi hankala tehdä. Älä huolestu, pääasia, että aloitat ja lihaksen kunto paranee usein yllättävänkin nopeasti.

Liikevaiheet

 • Aseta molemmat kädet oikealle puolelle, solisluun yläpuolelle.
 • Sivelyliikkeellä, vasemmalla kädellä, pitkin kaulaa ylöspäin, aina leukaluun yli asti.
 • Muista hengittää rauhallisesti
 • Siiry seuraavaksi kaulan etuosaan, kurkun kohdalle ja toista liike
 • Tee sama vielä oikealla kädellä, vasemmalle puolen kaulaa
 • Voit jatkaa sivelyitä oman tuntuman mukaan noin 5-10 kertaa. Ensimmäiset kerrat, kannattaa tehdä vain muutamilla kerroilla, liikeradan harjoitteluun. Opettele liikkeet peilin edessä harjoitellen.

Kaulan sively

Toista muutaman kerran harjoitteiden välissä sekä silloin tällöin muutenkin, virkistääksesi oloasi.

Vaikutus

Parantaa lymfakiertoa sekä poistaa näin myös kuona-aineita.

Aloitusasento

Laita kädet niskan taakse alaosaan, kaulavarren alle, hartiaosan päälle ja sormenpäät vastakkain.

Ote tuntuma iholla

Kevyt – Parantaa lymfakiertoa, äärimmäisen hento ote sormepäillä.

Liikevaiheet

 • Hengitä syvään
 • Liu’uta sormenpäät uloshengityksen aikana kevyesti kaulan sivuilta, rintarangan päälle kaulan etupuolelle solisluiden väliin.
 • Paina solisluiden välissä olevaa kuoppaa napakasti ja kohdista painallus rintalastan suuntaisesti.

Lue myös tämä: Tuottaako haasteellisen silmänympärysihon hoito sinulle ongelmia? [osa 1]

Postauksesta löydät voimisteluohjeita myös  silmänympärysihollesi

Miltä kaulasi näyttää?
Jos tuijotat päivät pitkät kännykän tai tietokoneesi näyttöä, pääsi asento on todennäköisesti jo ainakin hieman etukenossa. Jos kuljet tässä asennossa päivästä toiseen, verenkiertosi heikkenee, niskasi jumittaa ja myös imunesteet kerääntyvät helposti turvotukseksi jalkojen lisäksi kaulallesi. Tiesitkö vielä, että etenkin naisille, voi kertyä myös herkästi etukenoon “someniskaan” selluliittia? Hoida siis ryhtisi kuntoon, jos havaitset pääsi asennon olevan toistuvasti etukeno. Postauksen lopussa aiheesta uusi verkkovalmennus, lue lisää ja tutustu!

Kaulalle voimisteluliikkeitä

– kaulan jumppaliikkeet voivat ehkäistä platysma eli kaulan iholihaksen veltostumista.

Muista ryhti ja pään suora asento!

 1.  Sano seitsemän kertaa X – U vuorotellen, pitkään lausuen per kirjain. Äääxxx-ss – Uuuuuu-u
 2. Taivuta päätäsi ensin kohti olkapäitä sekä vasemmalle, että oikealle. Käännä sitten päätäsi, että kasvosi ovat kohti vasenta olkapäätä ja samoin toisto, kohti oikeata olkapäätä. ( Toista kaikki liikkeet 5-10 kertaa)
 3. Tue leukaasi nyrkillä ja käännä päätäsi voimakkaasti vasemmalle ja oikealle, samalla vastustaen liikettä leukaa tukevalla nyrkilläsi.
 4. Taivuta päätäsi ja pudota leuka kohti rintaasi. Pyöräyttäen käännä jälleen pään pysyessä rintaa kohden käännettynä, pää vasenta olkapäätä kohden. Ikäänkuin vasen korvasi on lopuksi hartian päällä. Sama liike myös oikeaan suuntaan ( Toista kieritystä noin 5-10 kertaa).
 5. Tästä olikin jo puhetta. Harjoittele kävelemään kirja pääsi päällä ja opettele pitämään samalla niskasi ja hartiat rentoina. Älä lannistu, jos ei heti onnistu tai muut ohjeistetut harjoitteet – Harjoittelu tekee mestarin!

Kaulan alueen venytysharjoite

 1. Aloita liike tuomalla pää ja kaularanka, hyvässä ryhdissä, neutraaliasentoon selkärangan jatkeeksi.
 2. Tee kaulan sivutaivutus viemällä korvaa kohti hartiaa. Pidä kaularanka sivutaivutuksessa ja kierrä leukaa kohti kattoa. Jos lihakset ovat kireät, tämä saattaa olla sinulle sopiva venytysaste.
 3. Mikäli liikelaajuutta tuntuu kuitenkin vielä löytyvän, voit viedä päätä hieman myös taaksepäin. Käännä päätä, liikkeen hetkistä tilaa tunnustellen. ÄLÄ siis käännä pakolla ja väkisin!
 4. Venytystä voit lisätä myös asettamalla käden vastapuolen solisluun alle ja vetää kevyesti kohti kainaloa. Hengitä kohti kaulan venyvää puolta rentouttaaksesi aluetta paremmin.

Huom! Kaulan alueenkin harjoituksia tulee välttää mikäli sinulla on esimerkiksi akuutti välilevyn pullistuma, verisuonisairauksia kuten esimerkiksi korkea verenpaine, kaulavaltimon ahtaumaa tai laajentuma. Ongelmatapauksissa kysy ensin aina terveydenhuollon ammattihenkilöltä sopivatko harjoitukset sinulle.


Someniska kuntoon

Someniskan tehokkaaseen hoitamiseen. tämän postauksen ajankohdan ollessa nyt niin sopiva, linkitän yrittäjäkollegani Eveliinan, ma 27.1. alkavan upean Ryhtiä! -valmennuksen.

Olen itse osallistunut aikaisemmin, tälle samaiselle valmennukselle myös ja suosittelen lämpimästi Eveliinan lempeää, mutta tehokasta valmennusta. Saat kurssin aikana kattavan video materiaalin, bonuksineen, johon palata vielä kurssin jälkeenkin.


VALMENNUS alkaa 27.1 maanantaina, kesto 4 viikkoa.
Aisti on sopinut sinulle -20€ alennuksen valmennusmaksuun, yht. 159€ (norm. 179€)

ALEKOODI: aistikauneus20

Syötä koodi ostoskorin kupongin koodi kenttään ja saat 20€ alennuksen valmennuksen hinnasta.


Klikkaa alla olevaa kuvaa, tai lue TÄSTÄ lisää ja ennen kaikkea osallistu sekä jatka uutta vuosikymmentäsi ryhdikkäästi!

Ilmoittautumisaika on kurssin alkuun 27.1. asti, itseasiassa ma 27.1. klo 24 saakka, vaikka alla olevan kuvalinkin kautta ja hinta on sinulle koodilla aistikauneus20 vain 159€!

KENELLE VALMENNUS SITTEN SOPII?

Esimerkiksi, jos sinulla on

– staattinen työasento, istumatyö
– koet ryhtisi kaipaavan avaamista
– päänsärkyä
– niskakipuja
– hartiat jumissa
– leukapieliä kiristää, narskuttelua, purentaoireita
– emännänkyhmy harmittaa
– kaksoisleukakin kauhistuttaa

Pieniä oivalluksia, jotka saavat aikaan suuria vaikutuksia!

Kurssin hyötyinä muun muassa:

 • Ryhtisi kohoaa – ei lysyä hartialinjaa ja kyttyräselkää
 • Kasvat pituutta – löydät helpon ja luonnollisen asennon koko kehollesi
 • Rentoudut, jokainen harjoite on samalla irtiotto arjesta ja stressistä
 • Kasvojesi ilme kohoaa ja kiinteytyy – näytät nuoremmalta
 • Säästyt pää-, niska- ja hartiasäryiltä
 • Purennan lihaksesi saavat rentoutusta
 • Pääset kaksoisleuasta eroon – kaulasi pitenee
 • Niskassasi oleva patti, emännänkyhmy katoaa – pääsi kelluu kauniisti kuin kruunu
 • Oivalluksia arkeen miten helposti korjaat ryhtisi paremmaksi niin kotona kuin työpaikalla

Klikkaa kuvaa, lue lisää sekä ennen kaikkea osallistu, sijoita itseesi ja jatka uutta vuosikymmentäsi ryhdikkäästi!

Yhteistyössä Eveliina Rusin kanssa.Ryhtiä! -valmennus, yhteistyössä Eveliina Rusin kanssa.

Miltä kaulasi näyttää?

Tässä sinulle vinkkejä, jos olet miettinyt onko kaulan hoito tarpeellista myös omassa ihonhoidossasi.

Hoidathan sinä myös kaulasi ihoa, entä oletko huomannut niskassasi ryhtimuutoksia?


Pinnaa postaus Pinterestiin niin löydät sen myös myöhemminkin

Kiitos, kun jaat kavereillesi

Saatat myös pitää...