Blogipostauksia

Vapaat radikaalit ja vaikutus ihoosi – Miten minimoida?

[postaus sisältää tuotesuosituksia, kaikki affiliatelinkit *merkitty. Päivitetty 29.7.22]   Vapaat radikaalit ja vaikutus ihoosi – Miten minimoida? Ilman happea ei ole elämää. Vaikka happi on energianlähde elimistöllesi ja sen solutoiminnalle, joka hengityksellä kehossasi muodostuu kuitenkin myös vapaita happiradikaaleja – kutsutaan myös happiatomeiksi, koska niiden uloimmalla kehällä on parittomia elektroneja.   Vapaita radikaaleja syntyy aineenvaihduntareaktioissasi koko… Read More Vapaat radikaalit ja vaikutus ihoosi – Miten minimoida?

Blogipostauksia

GUARANA – virkeyttä, antioksidantteja, suojaa ja rasvan polttoa. Miten?

[postaus sisältää tuotesuosituksia, kaikki affiliatelinkit *merkitty] Antioksidanttirikas guarana todellakin on tulvillaan mahtia – ja saa kroppasi elivoimaiseen vireeseen! Sekä sisäisesti, että ulkoisesti, miten? Jatka lukemista… Guarana (Paullinia cupana) kuuluu saippuamarjakasveihin ja on kotoisin Etelä-Amerikan trooppisista sademetsistä. Kasvaa avoimilla paikoilla ja sitä viljellään muun muassa Brasiliassa Manuesin ja Manaun välissä. Puinen, ikivihreä ja kiipeävä köynnöskasvi. Portugalin kielellä… Read More GUARANA – virkeyttä, antioksidantteja, suojaa ja rasvan polttoa. Miten?

Blogipostauksia

NOKKONEN – se poltteleva paholainen vai ravintoaine runsas tehoyrtti?

NOKKONEN – Urtica dioica [Päivitetty 4.6.22 / postaus sisältää sekä tuotesuosituksia, affiliatelinkit *merkitty] Nokkonen on villivihanneksistamme tunnetuin, helppo tunnistaa ja vaivaton poimia (hanskat käsissä!). Hyvänmakuinen ja se on varsinainen ravintoainepakkaus, siinä on esimerkiksi pinaattiin verrattuna monin verroin enemmän ravintoaineita. Nokkosen polttavan ulkokuoren alla piilee siis todellinen supervilliyrtti!   Tiesitkö? Nokkonen on erittäin C-vitamiini- ja rautapitoinen.… Read More NOKKONEN – se poltteleva paholainen vai ravintoaine runsas tehoyrtti?

Blogipostauksia

D-vitamiini myös ihosi hyvinvointiin – miksi?

[päivitetty 5.12.20, 8.3.21, 28.5.22. Lisätty ilmatieteenlaitos UVI ja linkki, d-vitamiini ja koronainfektio tutkimustietoa / postaus sisältää tuotesuosituksia, affiliatelinkit*]   Miksi D-vitamiini on tärkeää myös ihon hyvinvointiin?   Hyväpaha UV-säteily Liiallinen UV-säteily vaurioittaa ihoasi, vaikka UV-B-säteilyn avulla myös muodostuva D-vitamiini auttaakin suojaamaan ihoasi UV-säteilyn DNA-vauriolta. UV-A-säteet aiheuttavat ja edesauttavat viiveellä AINA ennenaikasta vanhenemista, ryppyjä ja juonteita. UV-B-säteet… Read More D-vitamiini myös ihosi hyvinvointiin – miksi?

Blogipostauksia

Miksi eri kivennäisaineet ovat tarpeen ihosi hyvinvoinnille?

  Miksi eri kivennäisaineet ovat tarpeen ihosi hyvinvoinnille? (päivitetty 8.10.20) Jokaisen ihmisen hyvinvoinnin perusta on monipuolinen ja terveellinen ravinto sekä säännöllinen liikunta. Ihon ja koko kehon toiminta on monimutkaista ja niihen vaikuttaa erittäin moni asia. Ravintoaineiden merkitys on suuri kun katsotaan myös ihoa ja sen ongelmia. Kivennäisaineet ovat ravinnosta saatavia alkuaineita ja ne ovat välttämättömiä… Read More Miksi eri kivennäisaineet ovat tarpeen ihosi hyvinvoinnille?

Blogipostauksia

Ravinto ja ihosi hyvinvointi, onko merkitystä?

(päivitetty 11.8.2020, 29.5.2022 *tuotesuositukset ilman korvauksia)   Ravinto ja ihosi hyvinvointi – kulkevat hyvin pitkälti käsi kädessä, niinkuin muutenkin ravitsemuksen merkitystä korostetaan hyvinvoinnille nykyään hyvin voimakkaasti. Ja hyvä niin.   Ravinto ja ihosi hyvinvointi   Ruokavalio ja sen merkitystä, siis onneksi on jo oivallettu ja todettu, erittäin tärkeäksi, myös ihonkin hyvinvoinnille. Vaikka se koskaan mikään… Read More Ravinto ja ihosi hyvinvointi, onko merkitystä?

Blogipostauksia

Harkitsetko kannattaako ihoa kuoria? Tässä ainakin + 5 hyvää syytä

  Harkitsetko kannattaako ihoa kuoria? Tuntuuko sinustakin, etenkin näin kun nyt kevätaurinko, vaikka vielä maaliskuun “talvessa” ollaankin, jo pilkahtelee ja parhaimpina päivinä niin poutaisen kirkkaasti, että ihosi ei vaan hehku sekä on myös ehkä sävyltään hieman nuutunut ja samea?   Harkitsetko kannattaako ihoa kuoria? Jotta ihostasi tulisi pehmeämpi ja heleämpi, nuutuneen ja samean ihon säännöllinen… Read More Harkitsetko kannattaako ihoa kuoria? Tässä ainakin + 5 hyvää syytä

Blogipostauksia

Hyvinvointia luonnosta – Onko käyttämäsi ravinto riittävää?

Onko käyttämäsi ravinto riittävää [Päivitetty 8.3.21. Postaus sisältää tuotesuosituksia, affiliatelinkit*]   Onko käyttämäsi ravinto riittävää? Huolestuttaako sinua, syötkö elinvoimaisia kasviksia päivittäin riittävästi?  Tai onko huono omatunto tuleeko niitä edes (tuoreita kasviksia, saatika elinvoimisina ja useita eri värejä/sateenkaarenvärit..) syötyä välttämättä ollenkaan, ainakaan joka päivä..? Saati 800g, mikä on tämän päivän suositus tai VÄHINTÄÄN edes 500g/pv? Joka… Read More Hyvinvointia luonnosta – Onko käyttämäsi ravinto riittävää?

Blogipostauksia

Miten eri vuodenajat vaikuttaa ihonhoitoon?

Miten eri vuodenajat vaikuttaa ihonhoitoon? [Päivitetty 6.3.2021] Postaukseen on lisätty myös muutamia affiliatelinkkejä. Linkit merkitty (*) merkillä.   Miten eri vuodenajat vaikuttaa ihonhoitoon? Ihoon ja sen reaktioihin vaikuttavat luonnon eri rytmit, vuodenajat ja erityisesti niiden vaihtelut ihosi hyvinvoinnissa. Kuten meistä suomalaisista pohjoisen ilmaston parhauteen, neljään täysin toisistaan poikkeaviin vuodenaikoihin tottuneet, varsin hyvin usein tiedämme ja… Read More Miten eri vuodenajat vaikuttaa ihonhoitoon?

Blogipostauksia

Mistä syystä ihosi kosteuspitoisuus alenee? 6 hidastavaa apukeinoa

Postaukseen on lisätty myös affiliatelinkkejä. Linkit merkitty *merkillä. [Päivitetty 8.3.21]   Mistä syystä ihosi kosteuspitoisuus alenee? Itse asiassa, ihon kosteuspitoisuutta on tutkittu jo ainakin jo vuodesta 1941, kun ranskalainen Marcel Gattefossé julkaisi ihon fysikaaliskemialisista ominaisuuksista Lyonissa kirjan. Ihon kosteuspitoisuuden alenemiseen on useampiakin yksittäisiä vaikuttavia ja siihen johtavia tekijöitä. Niistä lisää ja eriteltynäkin vielä tämän postauksen… Read More Mistä syystä ihosi kosteuspitoisuus alenee? 6 hidastavaa apukeinoa